Spar penge på dine investeringer

At investere dine penge kan være en god måde at øge din formue på, men det er vigtigt at være opmærksom på, hvordan du kan spare penge i processen. Når man handler med aktier, er det derfor vigtigt, at man lægger en strategi, at man er opmærksom på årlige omkostninger samt gebyrer, og at man opretter en aktiesparekonto. Dette kan du heldigvis blive klogere på i denne artikel. Du kan derudover finde gode råd på Børsen, hvis du gerne vil finde plads i dit budget til at købe aktier. Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du kan spare penge på dine investeringer.

Læg en strategi

Før du begynder at investere, er det vigtigt at lægge en strategi. Du bør derfor overveje dine mål, din risikotolerance og din tidshorisont. Ved at have en klar strategi kan du bedre lave en velovervejet og diversificeret portefølje, der passer til din økonomiske situation, så du er mindre sårbar over for markedets udsving. Ved at vide, hvornår du cirka vil sælge dine aktier, undgår du også impulsive beslutninger og potentielle tab. Det er derfor vigtigt, at du laver dit forarbejde ved at lægge en klar strategi, før du begynder at investere.

Vær opmærksom på årlige omkostninger og gebyrer

Når du investerer, er det vigtigt at være opmærksom på årlige omkostninger. Du kan typisk se årlige omkostninger på den platform, du køber aktier på. Lavere omkostninger betyder, at du får mere ud af dine investeringer på længere sigt. Vær også opmærksom på, om du skal betale et gebyr for køb og salg på din platform, og skift eventuelt platform, hvis det er muligt at handle endnu billigere.

Opret en aktiesparekonto

En aktiesparekonto er en god måde, hvorpå du kan spare penge på dine investeringer. Med en aktiesparekonto kan du investere i aktier og betale en lavere skat på dine gevinster, faktisk kun 17 % i modsætning til de 27 % eller 42 %, som aktier normalt beskattes med. Det er en fordelagtig løsning for både erfarne og nye investorer. Ved at oprette en aktiesparekonto kan du nemlig spare penge på skatten og øge dit afkast. Der er dog en grænse for, hvor meget du må indskyde på din aktiesparekonto pr. år. I 2023 kan du indskyde op til 106.600 kr.

Investering kan være en spændende og givende oplevelse, men det er vigtigt at lave sit forarbejde. På denne måde kan man få en bedre oplevelse, når man begynder at investere.