Skab et lækkert hjemmekontor på budget

Flere og flere danskere arbejder hjemmefra en eller flere dage hver uge. Der er ingen tvivl om, at pandemien har været stærkt medvirkende til denne udvikling, men også det øgede fokus på medarbejdertrivsel og effektivitet spiller en rolle. Her giver vi dig gode tips til at indrette et lækkert hjemmekontor, uden det koster dig en formue.

 

Du behøver nemlig ikke være dyrt at få sit eget hjemmekontor, for med en klat maling og lidt fingerfærdighed kan du nemt trylle pulterrummet om til en både praktisk og behagelig arbejdsplads.

 

Gå ikke ned på ergonomi

Ergonomi er vigtigt, når det gælder din arbejdsstation, og er der én ting, du ikke bør spare på, er det en god kontorstol, du som minimum kan justere højden og ryglænet på. Her kan du for eksempel gå på opdagelse i det store udvalg hos iStol, der har kontorstole for enhver smag og enhver pengepung. 

 

Det kan også være meget værd med et hæve-sænkebord, så du kan variere din arbejdsstilling og måske stå op og arbejde et par gange i løbet af dagen. Selv ti minutter her og der kan gøre en forskel, og ikke nok med, at det er bedre for din krop og din holdning at stå, så forbrænder du også væsentligt flere kalorier, end hvis du sidder ned og arbejder. Er der ikke råd til et nyt bord, kan du vælge at købe et brugt.

 

Indret efter dine konkrete behov

Når bord og stol er på plads, er det tid at se på hjemmekontorets øvrige elementer. Her kan det være nyttigt med et ekstra bord eller et skab til at lægge papirer fra dig. Sørg også for, at der er god plads til din kaffekop, så du ikke risikerer at få væltet den ned i tastaturet. En holder til skriveredskaber og en blok til noter er også praktisk, så du ikke skal rejse dig og lede efter det, når du skal bruge det.

 

Du kan med fordel overveje arbejdsstationens placering i rummet, for dels er det vigtigt, at solen ikke skinner lige ind på din skærm, men også placering i forhold til strømkilde er værd at have i tankerne. Sørg også for en hyggelig belysning og måske en grøn plante og en flot plakat. Der skal altså ikke så meget til for at skabe en både inspirerende og praktisk hjemmearbejdsplads, og med disse tips kan du snart flytte ind og starte computeren.